A WordPress tartalom kezelő egyik legnagyobb előnye, hogy számtalan bővítmény, angol szakszóval plugin áll rendelkezésre, amivel az elsőre kicsit fapados CMS-t tetszésünk szerint átalakíthatjuk, személyre szabhatjuk. Ennek is köszönhető, hogy jelenleg torony magasan vezeti világ weboldalaink működtetéséért folyó “versenyt”. Jelenleg a világ össze weboldalán 27%-a WordPress szolgáltatja az alapot. Most pár ingyenes és hasznos bővítményt mutatok be, amikkel már komolyabbá tehetjük az alap rendszert.

1. Disable Comments

Magyarul “hozzászólások kikapcsolása bővítmény”. A nevében is benne van, hogy kikapcsolhatjuk vele a beépített komment rendszert. A WordPress eredetileg blogolásra lett kifejlesztve, ennek igen fontos eleme, hogy a bejegyzésekhez hozzá lehet szólni, így igazi élő rendszerre van lehetőség. Sajnos a beépített rendszert elsősorban a spam botok (kéretlen üzeneteket elhelyező automaták) használják, mivel el lehet helyezni a saját weboldalunkra mutató hivatkozást benne. Akinek van már régóta üzemelő weboldala, elég sokat bosszankodik ezen. Ezzel a kis bővítménnyel egyszerűen le lehet tiltani a spameket egyszer és mindenkorra.

Letöltés: Disable Comments plugin

Mivel a hozzászólások alapvetően hasznosak is lehetnek, használható az Akismet spam szűrő, vagy még jobb, valamilyen fejlettebb rendszert feltelepíteni, ezekről majd írok később.

2. Tinymce Advanced

A beépített kissé egyszerű helyett egy kitűnően testre szabható, jól használható szövegszerkesztő felületet kapunk. Aki dolgozott már a Worddel, vagy az OpenOffice szövegszerkesztőjével, azonnal meg fog vele barátkozni. Régi, de egyszerűsége miatt ma is a legkedveltebb kiegészítő, amit azonnal célszerű feltelepíteni.  A beállítások menü alatt tudjuk testre szabni, egyszerűen drag-and-drop a felülete, azaz csak meg kell fogni és oda kell húzni a felső sávba azokat a gombokat, amiket használni szeretnénk.

Leöltés: Tinymce Advanced plugin

3. AddToAny Share Buttons

A közösségi hálózatokban való megosztást teszi lehetővé egy gombnyomással. Külön előnye, hogy számolja is, mennyi megosztás történt az adott oldalon, vagy bejegyzésen, így látjuk, mennyire népszerű, mennyi emberhez juthatott el. Én a floating verziót használom, ami az oldalsávban látható. Szerintem kis próbálgatás után mindenki rá tud jönni arra, hol van a legmegfelelőbb helye, de akár a bejegyzéseink végébe is beszúrhatjuk a megosztó gombokat. Léteznek ennél modernebb és jobban paraméterezhető bővítmények is, de azok beállítása már több rutint igényel, ezért választottam ezt.

Leöltése: AddToAny Share Buttons plugin

4. Duplicate Page

Oldalak, bejegyzések másolására való bővítmény. Hasznos lehet, ha egy adott elrendezést szeretnénk több oldalunkon, bejegyzésünkön is megoldani de a sablon nem támogatja ezt. Ilyenkor csak készítünk egy másolatot és átírjuk a megfelelő szövegeket, lecseréljük a képeket és már meg is vagyunk a munkával. Szintén hasznos lehet, ha valamit ki akarunk próbálni, de nem akarjuk az éles oldalunkat “bántani”. Ilyenkor készítünk egy másolatot, azon nyugodtan kísérletezhetünk és a végeredményt kell csak átültetnünk az éles oldalunkra.

Letöltése: Duplicate Page plugin

Ha hasznosnak találtad ezt a cikket, oszd meg másokkal is, az itt látható bővítmény segítségével. :)

Ha kérdésed merül fel, nyugodtan felteheted az itt alkalmazott komment rendszer segítségével. :)

 

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
2 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kriszti
Kriszti
10 hónapja

Üdv. Azt szeretném megkérdezni, hogy a https://kristenhair.hu/ nevű weboldal mivel készült? WordPress vagy shopify? Melyik az ajánlott webáruház készítés esetén?