mobilbarát weblap

Weblapnak nevezzük egy már működő honlapon (homesite), vagy weboldalon (website) létrehozott egyedi tartalmakat. Akkor célszerű új weblapot létrehozni, ha hirdetni szeretnénk, vagy a keresőoptimalizált weboldal készítés igényeinek kívánunk megfelelni és adott kulcsszavakat célzunk meg vele. Esetleg szolgáltatásunk bővült, vagy bizonyos szolgáltatásainkat részletesebben kívánjuk bemutatni.

Mielőtt meghatároznánk valaminek az árát, nem árt tudnunk az értékét. Egy honlap a legfőbb érték mérője az, hogy mennyi hasznot hoz. A haszon lehet fizikai – ha eladsz a segítségével valamit -,  lehet jelképes – ha növeli az üzleti hírnevedet -, lehet közvetetten hasznos – ha nem telefonon kérdeznek mindent, hanem megnézik a weboldaladon -, és lehet nulla, ha senki nem nézi meg.

Röviden: akkor értékes, ha segíti az üzletmenetedet.

És el is érkeztünk a fogós és ravasz kérdéshez, hogy ha valaminek van értéke, akkor mennyi lehet az érte fizetendő ár? Honlap és honlap között annyi a különbség, mint az autók között, hogy mindenki számára ismert példát hozzak fel. Autónak lehet nevezni a lerobbant tragacsot is, amit úgy kell betolni, ha ki akarsz állni a garázsból. Autó a luxus sportkocsi és autónak lehet nevezni a teherautókat is, amik áruk tömegét szállítják, sőt a buszokat is, amik embereket szállítanak. Egyértelmű, hogy mindegyiknek más az ára, nem is vitázik rajta senki.

Röviden: Meg kell fogalmazni, milyen céljaid vannak a weblappal és a céloknak megfelelő típust kell választani.

Minél több az elvárásod, annál magasabb lesz az elkészítésére fordítandó munka és szaktudás mennyisége, így végső soron az érte fizetendő ár is. Illetve, ha bizonyos részeket te készítesz el, akkor lehet csökkenteni a szakértő időráfordítását. Ezzel azért óvatosnak kell lenni, mert egy profi szakember lehet, hogy jobban, gyorsabban megcsinálja és valószínűleg jobb lesz a végeredmény minősége.
Tekintsd meg az én tájékoztató jellegű áraimat: weboldal készítés áraim

Milyen részekből, munkafolyamatokból áll egy profi weboldal készítése? Valamilyen szinten a legegyszerűbb weboldalnál is jelen vannak ezek a munkafolyamatok, annyi lehet a különbség, mint egy kockás papírra odavetett pálcika ember és a Mona Lisa között. Ezek általában külön szakértelmet igényelnek és mindegyiket lehet profi, sőt művészi módon is megvalósítani.

 • Tervezés
 • Dizájn
 • Grafika
 • Háttér programozás
 • Képanyag
 • Szöveges tartalom
 • Webmesteri teendők
 • Elkészítés a tervek alapján
 • Tesztelés
 • SEO
 • Közösségi média
 • Karbantartás

Röviden: A valóban profi munkához sokfajta tudás szükséges

Ahol nincsen szükség extrákra, ott egy gyakorlott honlapkészítő egymaga is tud színvonalas és profi munkákat készíteni, mert rendelkezik a megfelelő tudással az adott részterületen. Vannak olyan bonyolultságú weboldalak, ahol szükséges minden részterületen egy specialista. Akkor van gond, ha olyan készíti weboldalt, aki valamelyik területen nem tud értéket produkálni. Azt javaslom, nézd meg a potenciális jelentkezők eddigi munkáit és azok alapján szelektálj, melyiküké nyerte el a tetszésedet.
Itt láthatod az általam készült weboldalakat.

A teljesség igénye nélkül felsorolok pár példát, milyen honlap típusok léteznek, és nagyjából mennyibe mennyi munka van velük, mennyibe kerül, ha tisztes iparos munka szintjén készíti el neked egy tisztes iparos. nyilván a művészi kivitel sokat dobhat az áron..

Röviden: A minőséget meg kell fizetni

Ahol elegendőek a sablonos megoldások, nem kell egyedi látvány, egyedi megoldások, ott lehet csak viszonyítási alapként használni az általam leírtakat.

Azokat a weboldalakat külön is taglalom, amiket meg lehet tőlem rendelni. Az árak tényleg csak tájékoztató jellegűek, hiszen mint fent kifejtettem, annyi szempont alapján áll össze a végső ár, hogy előre szinte lehetetlen megbecsülni.

 

A sort lehetne folytatni a végtelenségig. Mindegyik más feladatot lát el, más technológiát kell alkalmazni.

Röviden: A modern weboldal nem dobozban kapható végleges termék, hanem egy folyamatosan bővíthető eszköz az internetes megjelenéshez.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments